Žuvį, jūros gėrybes labai mėgstu, todėl tiesiog negalėjau neišvirti
šios sriubos. O dar priviliojo aptepėles pavadinimas « rudys ». Tikra
Pietų Prancūzijos sriuba!
4 porcijos
Sriubai:
1l žuvies sultinio
½ a.š. šafrano
4 šakelės šviežio čiobrelio
5cm ilgio apelsino žievelė
300g lašišos filė, supjaustytos kubeliais
300g kitos žuvies filė (pagal Jūsų pasirinkimą), supjaustytos kubeliais
1 kalmaras supjaustytas žiedais
8 išlukštentos krevetės
Alyvuogių aliejaus
Pusė prancūziško batono
Aptepėlei :
1 virta bulvė, supjaustyta
kubeliais
1 saldusis raudonas pipiras, keptas ir nuluptas
2 česnako skiltelės
125ml alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio trynys
Įkaitinti orkaitę 180°C. Supjaustyti prancūzišką batoną 1cm pločio
riekėmis, patepti aliejumi, sudėti į skardą ir paskrudinti orkaitėje, kol
gražiai apskrus. Užvirti sultinį, sudėti šafraną, čiobrelį, apelsino žievelę i
ir pavirti 10 minučių uždengtą, kad sultinys prisigertų aromato. Perkošti
sultinį, sudėti jūros gėrybes, pavirti apie 5 minutes, kol žuvis išvirs (jai juk daug
nereikia).
Aptepėlei skirtus produktus
sutrinti elektriniu trintuvu, po truputį supilant aliejų, kol bus
majonezo konsistencijos. Ja aptepti skrudintą batoną ir valgyti su sriuba.
Tiksliau, sriubą valgyti su apteptu batonu :)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire