4 porcijos
Virtinukų
tešlai :
180 g miltų
2 kiaušiniai
1 v.š. pieno
1 a.š. alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis druskos
Virtinukų
įdarui :
100g rikotos arba varškės
20g Parmezano (galima gabalėliais
pjaustyto arba tarkuoto)
5 baziliko lapeliai
Sriubai :
1.25l daržovių arba vištienos sultinio
Sauja smulkių svogūno laiškelių
10 šakelių daržinio builio
5 šakelės petražolių
Maltų pipirų
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą. Pasiruošiame įdarą :
smulkiai sukapojame baziliką ir sumaišome su varške ir Parmezanu. Gaminame vieno kąsnio virtinukus.
Nuplauname
prieskonines žoleles ir smulkiai supjaustome. Užverdame sultinį, sudedame
žoleles ir virtinukus, pamaišome ir verdame maždaug 6 minutes.
Kai virtinukai iškyla
į paviršių, nukeliame puodą nuo ugnies ir tiekiame į stalą. Pabarstome
pipirais.
Kartais tingiu
virtinukus daryti, tai nusiperku “gatavų ». Ir greita, ir paprasta. Aisku,
su “gatavais” ne taip skanu.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire