6-8 porcijos
500g žirnių
2 v.š.
alyvuogių aliejaus
2 smulkiai
pjaustyti svogūnai
2 kubeliais
pjaustytos morkos
3 smulkiai
pjaustyti saliero stiebeliai
1 rūkyta kiaulienos karka
1 lauro
lapas
2 šviežio
čiobrelio šakelės (aš naudojau 1 a.š. džiovinto)
Druskos,
pipirų
Pamirkyti
žirnius per naktį, nuplauti, sudėti į puodą, ipilti 2.5l šalto vandens, įdėti
lauro lapą, čiobrelį, rūkytą kiaulienos karką ir užvirti. Sumažinti ugnį
irvirti 2 valandas, kol išvirs žirniai. Išimti lauro lapą, čiobrelį ir kiaulienos karką. Įkaitinti aliejų keptuvėje ir pakepinti
svogūnus, morkas bei salierus. Daržoves sudėti į sriubą. Mėsą nuimti nuo kaulo,
susmulkinti ir suberti į sriubą. Pasūdyti, įberti pipirų.
Tikrai
kartosiu!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire