6 porcijos
250g raudonų lęšių
½ svogūno
1 morka
1 skiltelė česnako
1l daržovių arba vištienos sultinio
20g sviesto
300ml grietinėlės
½ a.š. malto imbiero
½ a.š. maltos
kalendros
½ a.š. kumino
½ a.š. maltos ilgosios
ciberžolės (curcuma)
Žiupsnelis paprikos
Druskos, pipirų
Nulupti ir smulkiai
supjaustyti svogūną, nuskusti ir griežinėliais supjaustyti morką, labia
smulkiai supjaustyti česnaką. Keptuvėje ištirpinti sviestą jame pakepinti
svogūną, morką ir česnaką, pabaigoje suberti prieskonius, kad sušiltų. Į puodą supilti sultinį, suberti nuplautus
lęšius, sudeti pakepintas daržoves su prieskoniais ir virti apie 30 minučių,
kol lęšiai suminkštės. Viską sutrinti elektriniu trintuvu, supilti grietinėlę, pakaitinti,
bet neužvirti, įberti druskos, pipirų. Skanaus!
Šaltinis: Santé magazine
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire