4 porcijos
1,4kg moliūgo, supjaustyto 2cm dydžio kubeliais
4 susmulkintos česnako skiltelės
3 a.š. šviežio čiobrelio (aš naudojau 2 a.š. džiovinto)
50ml alyvuogių aliejaus
500g mėgiamų makaronų
2 v.š. grietinės
200ml vištienos arba daržovių sultinio
Druskos, pipirų
30g smulkiai ar stambiai tarkuoto Parmezano
Orkaitę įkaitinti iki 200°C. Dubenyje sumaišyti moliūgą, česnaką,
čiobrelį ir aliejų, viską suberti į kepimo indą ir pabarstyti druska. Kepti
apie 30 minučių, kol moliūgas suminkštės. Kai iškeps, sutrinti elektriniu
trintuvu, po truputį įpilant sultinį. Įdėti grietinęm jei reikia, paskaninti
pipirais.
Išvirti makaronus ir sumaišyti su moliūgo padažu. Valgyti užsibarsčius
Parmezano.
Šiaip nesu makaronų mėgėja, bet šiuos galėčiau valgyti kiekvieną dieną.
Be to, greita ir paprasta.
Šaltinis: Plats uniques
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire