25g sviesto
1 smulkiai
supjaustytas svogūnas
750g kubeliais
pjaustytų saldžių bulvių
2 kubeliais pjaustytos kriaušės (apie 2cm)
750ml daržovių arba vištienos sultinio (aš visada verdu pati, bet
galima naudoti ir kubelį)
250ml grietinės
Druskos, pipirų
Šviežios, smulkiai pjaustytos mėtos
Ištirpinti keptuvėje sviestą ir pakepinti svoguną, po to suberti į
keptuvę saldžias bulves ir kriaušes, ir pakepti dvi minutes. Viską perkelti į puodą,
supilti sultinį ir pavirti 20 minučių, kol bulves ir kriaušes suminkštės.
Truputį atvėsinti ir sutrinti elektriniu trintuvu. Sutrynus, sudėti grietinę,
šiek tiek pakaitinti, bet nebeužvirti. Įdėti druskos, pipirų ir užbarstyti
smulkinta mėta.
Šią sriubytę galima užšaldyti (dar neįdėjus grietinės). Po to tereikia atšildyti, paskaninti
grietine ir valgyti.
Šią sriubą viriau, nes turejau visus reikiamus produktus. Nelikau
sužavėta, o vyras suvalgė dvi lėkštes
sriubos. Jei kartosiu, tai tik jei vyras pageidaus.
Šaltinis: Plats uniques
Šaltinis: Plats uniques
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire