4 porcijos
Šią sriubą turbūt moka
virti kiekviena Nicos ir Provanso šeimininkė. Žinoma, kiekviena turi savo
receptą, bet pagrindas išlieka tas pats. Mane ši sriuba maloniai nustebino.
Sriubai:
125g pupelių (galima
naudoti ir iš skardinės)
125g šparaginių
pupelių
1 bulvė
1 morka
1 poras
1 cukinija
1 saliero stiebelis
1 svogūnas
2 čiobrelio šakelės
70g smulkesnių
makaronų
Druskos
Pesto padažui :
100g Parmezano
2 prinokę pomidorai
2 česnako skiltelės
5 baziliko stiebeliai
2 v.š. alyvuogių
aliejaus
Druskos, pipirų
Daržoves, skirtas
sriubai, supjaustyti 1.5cm dydžio kubeliais, kartu su pupelėmis (jei naudojate
iš skardinės) sudėti į puodą, įdėti čiobrelio šakeles, 1 v.š. druskos, užpilti
1.5l vandens ir užvirti. Sumažinti ugnį ir virti apie 1val.30 stebint, kad
vanduo labai neišgaruotų. Kai daržovės bus išvirusios, sudėti makaronus,
nukelti puodą nuo ugnies ir palikti uždengtą 5min, kad makaronai išvirtų.
Jei naudojate pupeles ne iš skardinės,
pamerkite iš vakaro, pamirkykite per naktį ir išvirkite. Baigiant virti daržovėms,
sudėti pupeles.
Kol verda sriuba,
galima paruoši pesto padažą. Nulupti pomidorų odelę, išimti sėklytes ir
supjaustyti kubeliais. Smulkiai supjaustyti baziliką ir česnaką. Visus roduktus
sutrinti elektriniu trintuvu, po truputį pilant alyvuogių aliejų. Parmezaną
sutarkuoti.
Supilti sriubą į
lėkštes, įsidėti 1-2 šaukštus pesto padažo ir pabarstyti Parmezanu.
Skanaus !
Mums labai
patiko !
P.S. Padažo liko, tai suvalgėm kitą dieną su spagetti makaronais.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire