4 porcijos
2 kg midijų
300 ml kokoso pieno
Ryšulėlis kalendros
1 svogūnas
1 v.š. kario
500 ml vištienos arba daržovių sultinio
10 g sviesto
Druskos, pipirų
Nušveisti ir nuplauti
midijų geldeles po šaltu vandeniu. Puode užvirti sultinį su kokoso
pienu. Užvirus, suberti midijų geldeles ir virti 10 minučiųm kol geldelės
atsivers, dažnai pamaišant. Kol verda midijos, nusilupti svogūną, jį pakepinti
svieste, ten pat įpilti skystį, kuriame
virė midijos, įberti karį, šiek tiek pipirų, pavirti apie 10 minučių, kol
padažas sutirštės. Jei reikia, įberti druskos (dažniausiai nereikia, nes nuo
midijų jau būna sūru). Midijas dėti į lėkštes, užpilti padažu, pabarstyti s mulkinta
kalendra ir tiekti į stalą. Mes dažniausiai valgom su salotom ir bulvėmis fri.
Šaltinis: Marie Claire
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire