4 porcijos
Tai salotos, kurias aš įsimylėjau, tiosiogine šio žodžio prasme .
Jas gaminu dažnai, valgau su balta duona arba tiekiu kaip garnyrą prie žuvies
ar paukštienos.
Kepti pankoliai švelnesni, nei švieži. Ne taip jaučiasi anyžių skonis.
8 pankoliai
100ml alyvuogių aliejaus
1 a.š. druskos
Pipirų
2 apelsinai
1 v.š. citrinos sulčių
1 raudonas svogūnas
100g juodų alyvuogių (Kalamata) ( nebūtina)
2 v.š. smulkiai pjaustytų
šviežių mėtų
1 v.š. smulkiai pjaustytų petražolių
Įkaitinti orkaitę 200°C.
Pankolių žalumą atsidėti į šoną, bus salotų papuošimui.
Pankolius perpjauti per pusę ir kiekvieną puselę padalinti į 3 dalis.
Pankolius sudėti į kepimo indą, aplieti 60ml alyvuogių aliejumi, apiberti
druska bei pipirais ir kepti 40-60min, kol pankoliai bus minkšti.
Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais. Apelsinus nulupti, permatomą
odelę taip pat, skilteles supjaustyti i 3-4 dalis. Sultis, likusias pjaustant
apelsinus, supilti i indelį, ten supilti citrinos sultis ir likusį aliejų,
įberti druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti. Padažas salotoms paruoštas.
Visus, salotoms ksirtus produktus sumaišyti salotinėje, užpilti padažu,
apibarstyti mėtomis ir petražolemis , papuošti pankolių žaluma. Skanaus !
Šaltinis: Plats uniques
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire