2 ekologiški apelsinai
200g miltų
3 kiaušiniai
160g sviesto
120g cukraus pudros
1 a.š. kepimo miltelių
Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
Ištirpinti sviestą, atvėsinti. Apelsinus nuplauti, nutarkuoti žievelę,
išspausti sultis. Dubenyje išplakti kiaušinius su cukraus pudra (3 v.š. cukraus
pudros pasilikti), supilti atvėsintą sviestą, apelsinų sultis (2 v.š. sulčių
pasilikti), žieveles, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai sumaišyti. Tešlą supilti į sviestu išteptą kepimo formą
ir kepti 25-30 minučių. Iškeptą keksą atvėsinti.
Likusias apelsino sultis ir cukraus pudrą kartu suplakti ir aplieti keksą.
Purus, drėgnas, aromatingas
keksas. Neliko per pusdienį.
Šaltinis: Avantages
Šaltinis: Avantages
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire