Kai perskaičiau šį receptą,
į parduotuvę pirkti produktų nubėgau tą pačią minutę. Pyragas manęs nenuvylė,
nebūčiau pasakius, kad valgau saldžią bulvę. Šonai gerai apkepę, vidus minkštas ir kreminis, panašus į keptą pudingą "flan".
8 porcijos
2 didelės saldžios bulvės
100g cukraus
3 v.š. kondensuoto pieno (aš
pakeičiau 3 v.š. graikiško jogurto, saldumo netrūko)
50g miltų
1 vanilės ankštis (dėjau 1a.š. vanilinio cukraus)
50g minkšto sviesto
2 kiaušiniai
Apelsino cukatų
Saldžiąsias bulves išvirti
taip, kad būtų mikštos, bet nepervirti, kad nebūtų labai vandeningos. Atvėsinti ir sutrinti šakute. Į jas sudėti sviestą, kiaušinius, vanilinį cukrų, jogurtą, cukrų
ir viską išmaišyti. Galiausiai sudėti apelsinų cukatas ir dar kartą
išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180°C, kepimo formą ištepti sviestu (aš
naudojau 24cm skersmens), supilti tešlą ir kepti gerą valandą (man prireikė net 1val30).
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire