Šis pyragas-tarta dabar “ant
bangos”. Jo kepimu užsikrėčiau ir aš. Ir
mano šeimyna. Pirmąjį beveik visą
suvalgė mano didysis berniukas. Teko kepti kitą, nes kiti liko beveik
neparagavę.
Jo variacijų yra begalė. Kol
kas išbandžiau tik kelis saldžius variantus, bet būtinai bandysiu ir
nesaldžius.
2 apvalūs sluoksniuotos
tešlos lakštai
180g cukraus
80g sviesto
100ml grietinėlės
5 žiupsneliai druskos
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Pasiruošti karamelę. Sviestą
supjaustyti mažais kubeliais. Į keptuvę
suberti cukrų ir kaitinti, kol jis pradės tirpti. Kai bus ištirpęs ir gražios
gintaro spalvos, nukelti nuo ugnies ir energingai plakant po truputį įmaišyti
pakaitintą grietinėlę. Galiausiai suberti sviestą ir vėl išmaišyti, jei
karamelė atrodo per skysta, pakaitinti maišant iki tirštesnės konsistencijos. Atvėsinti.
Kepimo skardą iškloti kepimo
popieriumi, padėti pirmą tešlos lakštą ir jį aptepti karamele paliekant 1-2cm kraštelį. Tą kraštelį aptepti vandeniu. Uždengti
kitu tešlos lakštu ir gerai apspausti kraštelius. Dėti apverstą stiklinę į tešlos
vidurį ir nuo stiklinės link krašto supjaustyti į keturias dalis. Tas keturias
dalis (kiekvieną iš jų) padalinti į tris dalis, o tas tris dalis (kiekvieną iš jų) padalinti dar į dvi. Nuimti
stiklinę, imti po vieną juostelę ir sukti ją 4-5 kartus, kol gausis graži
spiralė. Galima aptepti kiaušinio tryniu ir kišti į orkaitę kepti 30-40 minučių
(priklausomai nuo orkaitės). Man užtenka 30 minučių.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire