8 porcijos
6 kiaušinių baltymai
120g cukraus pudros
400ml pieno
50g abrikosų uogienės
4 pasifloros
Padažui:
150g juodo šokolado
200ml pieno
200ml grietinėlės
5 pasifloros
30g cukraus
Padažas. Vandens garų vonelėje
ištirpinti šokoladą. Į puodą supilti
pieną, grietinėlę ir cukrų bei užvirti. Pilti po truputį į ištirpintą šokoladą
ir plakti. Pasifloras perpjauti pusiau ir išspausti sultis. Sultis supilti į šokoladą, išmaišyti ir
leisti atvėsti. Aš šįkart padažą gaminau be pasiflorų, nors jos suteiktų lengvą rūgštelę, kurios man ir trūko.
Kiaušinių baltymus išplakti
su cukraus pudra iki standžių putų. Su šaukštu iš kiaušinio baltymo formuoti
apvalų kamuolį ir dėti ant šlapio kepimo popieriaus.
Plataus skersmens puode
pakaitinti pieną su vandeniu, bet neužvirti (temperatūra turėtų būti 85°C). Į
puodą atsargiai dėti kiaušinio baltymo putų kamuolį ir apvirti iš abiejų pusių
po 15 sekundžių. Išimti iš puodo ir leisti nuvarvėti.
Pasifloras perpjauti, išimti
minkštimą ir sėklas bei sumaišyti su abrikosų uogiene.
Į gilius indelius išpilstyti
padažą, ant jo ʺpatupdytiʺ kaiušinio baltymo putėsius ir aplieti
pasiflorų-abrikosų uogienės mišiniu.
Aš pasiflorų neturėjau, bet turėjau mango tyrės, kurią sumaišiau su abrikosų uogiene. Ji puikiai tiko.
Šaltinis: Douceurs et desserts de fêtes
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire