500g krevečių galvų ir
lukštų
1 supjaustytas svogūnas
Skiltelė česnako
1 smulkiai supjaustyta morka
1 supjaustytas saliero
kotelis
Pusė stiklinės balto vyno
Visus produktus sudėti į
puodą, užpilti vandeniu ir užvirti. Užvirus, mediniu šaukštu patraiškyti
krevečių galvas ir pavirti 10 minučių, supilti vyną ir dar pavirti 15-20
minučių. Viską perkošti per smulkų sietelį, gautą sultinį paskaninti druska ir
pipirais bei supilti ant krevečių kokteilio.
Šį sultinį galima
užsišaldyti ir prireikus, naudoti kaip pagrindą gaminant padažą žuviai: keptuvėje ištirpinti sviestą, jame pakepinti
miltus, užpilti krevečių sultinį bei šiek tiek grietinėlės – ir padažas
paruoštas!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire