200g miltų
100g avižinių dribsnių
100g sviesto
½ a.š. kepimo miltelių
50g tarkuoto Emmental sūrio (galima naudoti kitą
mėgiamą sūrį)
Žiupsnelis druskos
30ml pieno
1 kiaušinio trynys
Dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius,
kepimo miltelius ir druską. Po to įdėti minkštą sviestą ir gerai sumaišyti.
Supilti pieną, suberti sūrį ir suminkyti tešlą.
Iš tešlos iškočioti
1cm pločio lakštą ir su mėgiama sausainiu formele daryti sausainius. Sausainius aptepti kiaušinio tryniu ir kepti 180°C
karštumo orkaitėje 15 minučių.
Pavargau kočiodama tešlą, nes labai trupėjo, galiausiai
sausainius sulipdžiau rankomis. Kitąkart įmušiu kaiušinį arba įpilsiu daugiau
pieno, kad būtų lengviau dirbti su tešla.
Sausainiai gavosi labai skanūs. Puikiai tiktų
aperityvui arba prie alaus žiūrint krepšinį.
Šaltinis: Mes
biscuits
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire