4 porcijos
1 mažas žiedinis kopūstas
Sauja laiškinių česnakų
200g pabrandinto sūrio ʺMimoletteʺ ar kito
kietesnio (nebūtina)
Vienos arba pusės citrinos sultys
5 v.š alyvuogių aliejaus
Druska, juodieji pipirai
Nuskabyti kopūsto
žiedynus ir susmulkinti virtuviniu kombainu iki smulkių kruopų (kaip manų
kruopos). Laiškinius česnakus smulkiai
supjaustyti. Žiedinį kopūstą sumaišyti su laiškiniais česnakais, aliejumi ir
citrinos sultimis, paskaninti druska bei
pipirais ir atšaldyti 1 valandą šaldytuve. Papuošti tarkuotu sūriu.
Tikrasis receptas siūlo dėti saują razinų, bet man
skaniau be jų. Kadangi virtuvinio kombaino neturiu, tai kopūstą pavyko
susmulkinti ir paprastu mikseriu. O pabrandinto "Mimolette" neturėjau, tai papjausčiau jauno "Mimolette". Tai salotos, kurias kartosiu ne vieną kartą. Gaivios,
stebinančios, paprastos, sveikos ir labai skanios!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire