4 porcijos
500g krevečių (aš naudoju
6-7cm dydžio virtas)
3 avokadai
1 raudonas svogūnas
3-4 pomidorai
Kuokštas kalendros arba
petražolių (arba abiejų)
½ stiklinės kečupo
Skardinė ʺFantosʺ arba
pomidorų sulčių, arba krevečių sultinio (naudojau ʺFantąʺ)
2 žaliųjų citrinų sulčių
Druskos, pipirų
Jūsų mėgiamo aštraus padažo
(ʺTabascoʺ ar kitokio salsa picante)
Krevetes nulupti (galvų ir
lukštų neišmesti, bus galima pagaminti skanų padažą), avokadus ir pomidorus
supjaustyti kubeliais, raudoną svogūną
smulkiai supjaustyti, kalendrą arba/ir petražoles taip pat smulkiai supjaustyti
ir viską suversti į dubenį. Į kitą
dubenį išspausti žaliųjų citrinų sultis, supilti ʺFantąʺ, kečupą, aštrų padažą (tiek, kiek mėgstat), įberti
druskos, pipirų, viską išmaišyti ir užpilti ant krevečių bei daržovių. Viską
dar kartą išmaišyti, supilti į stiklines ir valgyti su krekeriais arba orkaitėje
paskrudintomis tortilijomis (tortiliją supjaustyti į 6-8dalis, patepti alyvuogių
aliejumi ir paskrudinti 5 minutes iki 180°C įkaitintoje orkaitėje).
Vietoj ʺFantosʺ galima
naudoti pomidorų sultis, bet geriausiai būtų naudoti krevečių sultinį.
Aš imu pusę kuokšto
petražolių ir pusę kuokšto kalendros, man taip skaniau. Kas nemėgsta kalendros,
galima pakeisti petražolėmis.
Buvo labai skanu!
Galima naudoti ir šviežias
krevetes. Šiuo atveju krevetes nuplauti, sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, įberti druskos, užvirti ir
pavirti 3 minutes. Nukošti, skystį pasilikti krevečių sultiniui virti, o
krevetes išlukštenti ir naudoti kokteliui gaminti.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire