Pirmąkart jų paragavau
kubietiškam restorane, kuriame dirbau studijų metais. Skonis sužavėjo.
Maždaug 18 “spurgyčių”
500g menkės
1 smulkiai supjaustytas
svogūnas
2 smulkiai supjaustytos
česnako skiltelės
1 lauro lapas
Žiupsnelis šafrano (siūlelio
formos)
400ml pieno
125ml balto vyno
200g bulvių
1 a.š. ekologiškos citrinos
žievelės
2 v.š. kapotų petražolių
1 kiaušinio trynys
Juodųjų pipirų
Miltų
Alyvuogių aliejaus
Sudėti menkę į gilų dubenį,
užpilti šaltu vandeniu ir palikti 24 valandoms. Keisti vandenį kas 6 valandas. Svogūną,
česnaką, lauro lapą, šafraną, pieną ir vyną supilti į puodą ir pakaitinti iki
užvirimo, bet neužvirti. Sudėti menkę ir pavirti 15 minučių. Išimti žuvį,
nuvarvinti, nuimti odą ir su šakute sutrinti išrenkant ašakas. Išvirti bulves, sutrinti
į košę. Į bulvių košę įmaišyti žuvį, citrinos žievelę, petražoles, kiaušinio
trynį, pipirus ir gerai išmaišyti. Suformuoti rutuliukus (maždaug valgomo šaukšto
dydžio), išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir įdėti 30 minučių į šaldytuvą.
Pabarstyti juos miltais ir kepti puode įkaitintame aliejuje apie 4 minutes. Tiekti su
į keturias dalis perpjauta citrina.
Na, skanumėlis!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire