100g sviesto
200g miltų
50g cukraus
1 a.š. ekologiškos citrinos nutarkuotos žievelės
1 v.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinius
2 šakelės čiobrelio
1 kiaušinio trynys
Sviestą
išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, suberti citrinos žievelę ir gerai
išmaišyti. Po to suberti miltus, čiobrelį
ir viską sumaišyti, kol gausis minkoma tešla. Tešlą įdėti į
šaldytuvą 1 valandai.
Iš tešlos iškočioti
1cm pločio lakštą (labai gerai kočiojasi per kepimo popierių) ir su mėgiama sausainiu formele daryti
sausainius. Jei tešla ypač minkšta ir
sausainius sunku nuimti ir sudėti į skardą, juos galima įdėti į šaldytuvą.
Sausainius aptepti kiaušinio tryniu ir
kepti 180°C karštumo orkaitėje 15 minučių.
Originalus receptas siūlė berti 100g cukraus, bet aš
sumažinau kiekį per pusę ir nenusivyliau, nes saldumo tikrai užteko ir labiau
išryškėjo citrinos bei čiobrelio skonis.
Įkvėpimas: Mes
biscuits
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire