2 apvalūs sluoksniuotos tešlos lakštai
1 cukinija
100g šviežio ožkos sūrio
150g raudonojo Pesto padažo
1 kiaušinio trynys
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Cukiniją supjaustyti
mandolina plonomis juostomis,
pakepinti alyvuogių aliejuje kol suminkštės ir atvėsinti. Kepimo skardą iškloti kepimo
popieriumi, padėti pirmą tešlos lakštą ir jį aptepti raudonuoju Pesto padažu paliekant 1-2cm kraštelį, kurį aptepti vandeniu.
Ant Pesto padažo dėti keptas cukinijas, ant
cukinijų – ožkos sūrį. Uždengti kitu tešlos lakštu ir gerai apspausti
kraštelius. Dėti apverstą stiklinę į tešlos vidurį ir nuo stiklinės link krašto
supjaustyti į keturias dalis (daryti spindulius). Kiekvieną iš keturių dalių padalinti
į tris dalis, o kiekvieną iš trijų dalių padalinti dar į dvi. Nuimti stiklinę, imti po vieną
juostelę ir sukti ją 4-5 kartus, kol gausis graži spiralė. Aptepti kiaušinio
tryniu ir kišti į orkaitę kepti 40 minučių (priklausomai nuo orkaitės).
Šaltinis: Tartes
Soleil
Raudonasis Pesto padažas
10 saulėje džiovintų
pomidorų, konservuotų alyvuogių aliejuje
2 skiltelės česnako
2 v.š. smulkiai tarkuoto
Parmezano
10 šviežio baziliko lapelių
50-100g pinijų (nebūtina,
bet man su jomis skaniau)
Truputėlis alyvuogių
aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų
Viską sutrinti "blenderiu".
Puikus padažas makaronams, galima naudoti kepinimas ir
pan.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire