Šį receptą radau ″Segebutės užrašuose” ir ″įsivaikinau ”, tiesiog įsimylėjau,
nes pagaminti labai paprasta, greita, lengva ir mėsytė gaunasi labai skani bei sultinga.
1-1,2 kg kalakutienos filė
2 litrai tyro vandens
3 v.š. jūros druskos
(be jodo)
Aptepui:
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. paprikos
miltelių (arba/ir sutraiškytų kadagio uogų)
1 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 v.š. medaus
3 skiltelės česnako
(sutarkuoti arba sutrinti į tyrę)
Į puodą įpilti 2 litrus vandens, vandenyje ištirpinti druską ir pamerkti krūtinėlę. Palikti puodą su mirkstančia krūtinėle vėsioje vietoje 3-6 valandoms arba šadytuve 2 paras. Aš krūtinėlę marinavau šaldytuve 2 paras.
Orkaitę įkaitinti iki
230-240°C. Dubenėlyje sumaišyti aptepui skirtus ingredientus. Kalakutienos krūtinėlę ištraukti
iš vandens, lengvai nusausinti ir
įtrinti iš visų pusių paruoštu aptepu. Dėti į karščiui atsparų kepimo indą arba
sausą špižinę keptuvę ir kišti kepti į karštą orkaitę. Kepti 20 minučių, orkaitės
nevarstyti. Po 20 minučių orkaitę išjungti ir palikti krūtinėlę orkaitėje
pernakt.
Kitą rytą krūtinėlę
supjaustyti riekėmis ir tiekti į stalą.
Galima pjaustyti ir į salotas, naudoti sumuštiniams, valgyti su
mišrainėmis…
Šaltinis:
Segebutės užrašai
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire