Senovinė, nes prancūzai labai neseniai vėl iš naujo pamėgo kai kurias daržoves, kurias buvo pamiršę ir kurias vadina senovinėmis.
4 porcijos
500g moliūgo
3 mažos ropės
3 topinambai
1 pastarnokas
125g perlinių kruopų Spelta kviečių grūdų
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
Lauro lapas
Žiupsnelis čiobrelių
Žiupsnelis paprikos
150ml grietinėlės
Druskos, juodųjų pipirų
Moliūgą, pastarnoką ir topinambus nulupti ir
supjaustyti 1,5cm dydžio kubeliais (recepte siūlo moliūgo nelupti, bet manojo
žievė buvo beveik kaip vėžlio šarvas, tai aš nulupau), ropę nulupti ir supjaustyti
per pusę mažesniais kubeliais, nei kitas
daržoves. Svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką irgi. Daržoves, lauro lapą ir
nuplautas kruopas sudėti į puodą, užpilti vandeniu, kad vos apsemtų ir pavirti 30 minučių, kol daržovės bei
kruopos bus minkštos. Į kitą puodą
supilti grietinėlę, suberti česnaką, čiobrelius ir pakaitinti, bet neužvirti. Nukelti nuo
ugnies ir palikti 10 minučių uždengtą, kad grietinėlė pritrauktų česnako ir
čiobrelio kvapo. Po to per sietelį į
sriubą supilti grietinėlę, pasūdyti, pagardinti pipirais, suberti papriką ir skanauti, kol karšta.
Jei molūgas jaunas ir žievė plona, galima ir nelupti,
tada geriau išlaikytų formą, mažiau suvirtų. Originalus receptas siūlo naudoti
Spelta kviečių grūdus. Aš neturėjau, tad panaudojau perlines kruopas, bet kitą
kartą būtinai išbandysiu su grūdais. Jei virti su grūdais, tai reikėtu grūdus
iš pradžių pavirti gerą pusvalandį ir tik tada sudėti daržoves.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire