jeudi 28 janvier 2016

Jūros gėrybių sriuba su “surūdijusiais » skrebučiais



Žuvį, jūros gėrybes labai mėgstu, todėl tiesiog negalėjau neišvirti šios sriubos. O dar priviliojo aptepėles pavadinimas « rudys ». Tikra Pietų Prancūzijos sriuba!

4 porcijos

Sriubai:
1l  žuvies sultinio
½ a.š. šafrano
4 šakelės šviežio čiobrelio
5cm ilgio apelsino žievelė
300g lašišos filė, supjaustytos kubeliais
300g kitos žuvies filė (pagal Jūsų pasirinkimą), supjaustytos kubeliais
1 kalmaras supjaustytas žiedais
8 išlukštentos krevetės
Alyvuogių aliejaus
Pusė prancūziško batono

Aptepėlei :
 1 virta bulvė, supjaustyta kubeliais
1 saldusis raudonas pipiras, keptas ir nuluptas
2 česnako skiltelės
125ml alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio trynys

Įkaitinti orkaitę 180°C. Supjaustyti prancūzišką batoną 1cm pločio riekėmis, patepti aliejumi, sudėti į skardą ir paskrudinti orkaitėje, kol gražiai apskrus. Užvirti sultinį, sudėti šafraną, čiobrelį, apelsino žievelę i ir pavirti 10 minučių uždengtą, kad sultinys prisigertų aromato. Perkošti sultinį, sudėti  jūros gėrybes, pavirti  apie 5 minutes, kol žuvis išvirs (jai juk daug nereikia).
Aptepėlei skirtus produktus  sutrinti elektriniu trintuvu, po truputį supilant aliejų, kol bus majonezo konsistencijos. Ja aptepti skrudintą batoną ir valgyti su sriuba. Tiksliau, sriubą valgyti su apteptu batonu :)

Šaltinis: Plats uniques

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire