samedi 30 janvier 2016

Midijos su kokosų pienu


4 porcijos

2 kg midijų
300 ml kokoso pieno
Ryšulėlis kalendros
1 svogūnas
1 v.š. kario
500 ml vištienos arba daržovių sultinio
10 g sviesto
Druskos, pipirų

Nušveisti ir nuplauti midijų geldeles po šaltu vandeniu. Puode užvirti sultinį su kokoso pienu. Užvirus, suberti midijų geldeles ir virti 10 minučiųm kol geldelės atsivers, dažnai pamaišant. Kol verda midijos, nusilupti svogūną, jį pakepinti svieste, ten pat  įpilti skystį, kuriame virė midijos, įberti karį, šiek tiek pipirų, pavirti apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Jei reikia, įberti druskos (dažniausiai nereikia, nes nuo midijų jau būna sūru). Midijas dėti į lėkštes, užpilti padažu, pabarstyti s mulkinta kalendra ir tiekti į stalą. Mes dažniausiai valgom su salotom ir bulvėmis fri.

Šaltinis: Marie Claire

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire