jeudi 28 janvier 2016

Trinta lęšių sriuba su šildančiais prieskoniais



6 porcijos

250g raudonų lęšių
½ svogūno
1 morka
1 skiltelė česnako
1l daržovių arba vištienos sultinio
20g sviesto
300ml grietinėlės
½ a.š. malto imbiero
½ a.š. maltos kalendros
½ a.š. kumino
½ a.š. maltos ilgosios ciberžolės (curcuma)
Žiupsnelis paprikos
Druskos, pipirų

Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną, nuskusti ir griežinėliais supjaustyti morką, labia smulkiai supjaustyti česnaką. Keptuvėje ištirpinti sviestą jame pakepinti svogūną, morką ir česnaką, pabaigoje suberti prieskonius, kad sušiltų.  Į puodą supilti sultinį, suberti nuplautus lęšius, sudeti pakepintas daržoves su prieskoniais ir virti apie 30 minučių, kol lęšiai suminkštės. Viską sutrinti elektriniu trintuvu, supilti grietinėlę, pakaitinti, bet neužvirti, įberti druskos, pipirų. Skanaus!

Šaltinis: Santé magazine

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire