jeudi 28 janvier 2016

Sriuba su pesto padažu



4 porcijos

Šią sriubą turbūt moka virti kiekviena Nicos ir Provanso šeimininkė. Žinoma, kiekviena turi savo receptą, bet pagrindas išlieka tas pats. Mane ši sriuba maloniai  nustebino.

Sriubai:
125g pupelių (galima naudoti ir iš skardinės)
125g šparaginių pupelių
1 bulvė
1 morka
1 poras
1 cukinija
1 saliero stiebelis
1 svogūnas
2 čiobrelio šakelės
70g smulkesnių makaronų
Druskos

Pesto padažui :
100g Parmezano
2 prinokę pomidorai
2 česnako skiltelės
5 baziliko stiebeliai
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų

Daržoves, skirtas sriubai, supjaustyti 1.5cm dydžio kubeliais, kartu su pupelėmis (jei naudojate iš skardinės) sudėti į puodą, įdėti čiobrelio šakeles, 1 v.š. druskos, užpilti 1.5l vandens ir užvirti. Sumažinti ugnį ir virti apie 1val.30 stebint, kad vanduo labai neišgaruotų. Kai daržovės bus išvirusios, sudėti makaronus, nukelti puodą nuo ugnies ir palikti uždengtą 5min, kad makaronai išvirtų.
 Jei naudojate pupeles ne iš skardinės, pamerkite iš vakaro, pamirkykite per naktį ir išvirkite. Baigiant virti daržovėms, sudėti pupeles.
Kol verda sriuba, galima paruoši pesto padažą. Nulupti pomidorų odelę, išimti sėklytes ir supjaustyti kubeliais. Smulkiai supjaustyti baziliką ir česnaką. Visus roduktus sutrinti elektriniu trintuvu, po truputį pilant alyvuogių aliejų. Parmezaną sutarkuoti.
Supilti sriubą į lėkštes, įsidėti 1-2 šaukštus pesto padažo ir pabarstyti Parmezanu. Skanaus !
Mums labai patiko !

P.S. Padažo liko, tai suvalgėm kitą dieną su spagetti makaronais.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire