samedi 30 janvier 2016

Porų ir Čederio sūrio crumble (trupiniuotis) su Morteau dešra


6 porcijos

1 didelė Morteau dešra (galima naudoti bet kokią virimui skirtą dešrą)
6 porai
100 g stambiai tarkuoto Čederio sūrio
100 g sviesto
8 džiūvėsėliai
Druskos, pipirų

Išvirti dešrą. Kol dešra verda, nupjauti žaliąją porų dalį ir baltąją (kurią ir naudosim), supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje ištirpinti  20 g sviesto ir pakepinti porus (aš sviesto nenaudojau, porus patroškinau su trupučiu vandens ir druskos, kol jie suminkštėjo). Kai porai bus minkšti, paskaninti pipirais ir druska ir atidėti į šoną. Sutrupinti džiūvėsėlius (galima naudoti jau paruoštus pirktinius ir pačiai neužsiimti), suberti i gilų indą ir sumaišyti su sūriu bei likusiu sviestu, kad gautųsi trupiniai.
Išvirtą dešrą supjaustyti griežinėliais (maždaug 1cm storio) ir sudėti į kepimo indą, ant jos sudėti porus ir apibarstyti pasiruoštais trupiniais. Kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Puiku su Pinot noir d’Alsace vynu :)

Šaltinis: Cuisine de famille

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire