mardi 26 janvier 2016

Trinta saldžių bulvių ir kriaušių sriuba

4 porcijos


25g sviesto
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
750g kubeliais pjaustytų saldžių bulvių
2 kubeliais pjaustytos kriaušės (apie 2cm)
750ml daržovių arba vištienos sultinio (aš visada verdu pati, bet galima naudoti ir kubelį)
250ml grietinės
Druskos, pipirų
Šviežios, smulkiai pjaustytos mėtos

Ištirpinti keptuvėje sviestą ir pakepinti svoguną, po to suberti į keptuvę saldžias bulves ir kriaušes, ir pakepti dvi minutes. Viską perkelti į puodą, supilti sultinį ir pavirti 20 minučių, kol bulves ir kriaušes suminkštės. Truputį atvėsinti ir sutrinti elektriniu trintuvu. Sutrynus, sudėti grietinę, šiek tiek pakaitinti, bet nebeužvirti. Įdėti druskos, pipirų ir užbarstyti smulkinta mėta.
Šią sriubytę galima užšaldyti (dar neįdėjus grietinės). Po to tereikia atšildyti, paskaninti grietine ir valgyti.

Šią sriubą viriau, nes turejau visus reikiamus produktus. Nelikau sužavėta, o  vyras suvalgė dvi lėkštes sriubos. Jei kartosiu, tai tik jei vyras pageidaus.

Šaltinis: Plats uniques

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire