vendredi 29 janvier 2016

Salotos su kriaušėmis ir graikiškais riešutais



4 porcijos

16 prancūziško batono riekelių
Truputį aliejaus patepti riekeles
Česnako skiltelė
100g graikiškų riešutų
200g lydomo sūrio
400g mėgiamų salotų
2 kubeliais supjaustytos kriaušės,  apšlakstytos laimo sultimis

Padažui:
3 v.š. alyvuogių aliejaus
60ml laimo sulčių
2 v.š. aviečių acto (galima naudoti ir balzaminį actą)
1 a.š. druskos
Pipirų

Orkaitę įkaitinti 180°C, batono riekeles patepti aliejumi, patrinti česnaku ir apskrudinti.  Graikiškus riešutus paskleisti kepimo skardoje ir paskrudinti 5-8 minutes.
Padažui skirtus produktus suplakti tarpusavyje.
Paskrudintą batoną aptepti sūriu ir kišti į orkaitę, kad sūris ištirptų.
Salotas sumaišyti su kriaušėmis ir riešutais, aplieti padažu ir valgyti su batono ir sūrio riekelėmis.

Šaltinis: Plats uniques

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire