vendredi 29 janvier 2016

Keptų pankolių ir apelsinų salotos



4 porcijos

Tai salotos, kurias aš įsimylėjau, tiosiogine šio žodžio prasme . Jas gaminu dažnai, valgau su balta duona arba tiekiu kaip garnyrą prie žuvies ar paukštienos.
Kepti pankoliai švelnesni, nei švieži. Ne taip jaučiasi anyžių skonis.

8 pankoliai
100ml alyvuogių aliejaus
1 a.š. druskos
Pipirų
2 apelsinai
1 v.š. citrinos sulčių
1 raudonas svogūnas
100g juodų alyvuogių (Kalamata) ( nebūtina)
2 v.š. smulkiai pjaustytų  šviežių mėtų
1 v.š. smulkiai pjaustytų petražolių

Įkaitinti  orkaitę 200°C. Pankolių žalumą atsidėti į šoną, bus salotų papuošimui.
Pankolius perpjauti per pusę ir kiekvieną puselę padalinti į 3 dalis. Pankolius sudėti į kepimo indą, aplieti 60ml alyvuogių aliejumi, apiberti druska bei pipirais ir kepti 40-60min, kol pankoliai bus minkšti.
Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais. Apelsinus nulupti, permatomą odelę taip pat, skilteles supjaustyti i 3-4 dalis. Sultis, likusias pjaustant apelsinus, supilti i indelį, ten supilti citrinos sultis ir likusį aliejų, įberti druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti. Padažas salotoms paruoštas.  
Visus, salotoms ksirtus produktus sumaišyti salotinėje, užpilti padažu, apibarstyti mėtomis ir petražolemis , papuošti pankolių žaluma.  Skanaus !

Šaltinis: Plats uniques

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire