mardi 26 janvier 2016

Sultinio ir virtinukų sriuba



4 porcijos

Virtinukų tešlai :
180 g miltų
2 kiaušiniai
1 v.š. pieno
1 a.š. alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis druskos

Virtinukų įdarui :
100g rikotos arba varškės
20g Parmezano (galima gabalėliais pjaustyto arba tarkuoto)
5 baziliko lapeliai

Sriubai :
1.25l daržovių arba vištienos sultinio
Sauja smulkių svogūno laiškelių
10 šakelių daržinio builio
5 šakelės petražolių
Maltų pipirų

Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą. Pasiruošiame įdarą : smulkiai sukapojame baziliką ir sumaišome su varške ir Parmezanu. Gaminame vieno kąsnio virtinukus.
Nuplauname prieskonines žoleles ir smulkiai supjaustome. Užverdame sultinį, sudedame žoleles ir virtinukus, pamaišome ir verdame maždaug 6 minutes.
Kai virtinukai iškyla į paviršių, nukeliame puodą nuo ugnies ir tiekiame į stalą. Pabarstome pipirais.

Kartais tingiu virtinukus daryti, tai nusiperku “gatavų ». Ir greita, ir paprasta. Aisku, su “gatavais” ne taip skanu.

Šaltinis: Santé magazine

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire