mardi 26 janvier 2016

Žirnių sriuba su kiaulienos karka



6-8 porcijos

500g žirnių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 smulkiai pjaustyti svogūnai
2 kubeliais pjaustytos morkos
3 smulkiai pjaustyti saliero stiebeliai
1 rūkyta kiaulienos karka
1 lauro lapas
2 šviežio čiobrelio šakelės (aš naudojau 1 a.š. džiovinto)
Druskos, pipirų

Pamirkyti žirnius per naktį, nuplauti, sudėti į puodą, ipilti 2.5l šalto vandens, įdėti lauro lapą, čiobrelį, rūkytą kiaulienos karką ir užvirti. Sumažinti ugnį irvirti 2 valandas, kol išvirs žirniai. Išimti lauro lapą,  čiobrelį ir kiaulienos karką.  Įkaitinti aliejų keptuvėje ir pakepinti svogūnus, morkas bei salierus. Daržoves sudėti į sriubą. Mėsą nuimti nuo kaulo, susmulkinti ir suberti į sriubą. Pasūdyti, įberti pipirų.
Tikrai kartosiu!

Šaltinis: Plats uniques

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire