mardi 2 février 2016

Saldžiųjų bulvių ir apelsinų cukatų pyragas



Kai perskaičiau šį receptą, į parduotuvę pirkti produktų nubėgau tą pačią minutę. Pyragas manęs nenuvylė, nebūčiau pasakius, kad valgau saldžią bulvę. Šonai gerai apkepę, vidus minkštas ir kreminis, panašus į keptą pudingą "flan".

8 porcijos

2 didelės saldžios bulvės
100g cukraus
3 v.š. kondensuoto pieno (aš pakeičiau 3 v.š. graikiško jogurto, saldumo netrūko)
50g miltų
1 vanilės ankštis (dėjau 1a.š. vanilinio cukraus)
50g minkšto sviesto
2 kiaušiniai
Apelsino cukatų

Saldžiąsias bulves išvirti taip, kad būtų mikštos, bet nepervirti, kad nebūtų labai vandeningos. Atvėsinti ir sutrinti šakute.  Į jas sudėti sviestą, kiaušinius, vanilinį cukrų, jogurtą, cukrų ir viską išmaišyti. Galiausiai sudėti apelsinų cukatas ir dar kartą išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180°C, kepimo formą ištepti sviestu (aš naudojau 24cm skersmens), supilti tešlą ir kepti  gerą valandą (man prireikė net 1val30).

Šaltinis: Mets Plaisirs

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire