mercredi 16 mars 2016

Citrininiai sausainiai su čiobreliu



 



























100g sviesto
200g miltų
50g cukraus
1 a.š. ekologiškos citrinos nutarkuotos žievelės
1 v.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinius
2 šakelės čiobrelio
1 kiaušinio trynys

Sviestą  išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, suberti citrinos žievelę ir gerai išmaišyti. Po to suberti miltus, čiobrelį  ir viską sumaišyti, kol gausis minkoma tešla. Tešlą įdėti į šaldytuvą  1 valandai.
Iš tešlos iškočioti  1cm pločio lakštą (labai gerai kočiojasi per kepimo popierių)  ir su mėgiama sausainiu formele daryti sausainius. Jei  tešla ypač minkšta ir sausainius sunku nuimti ir sudėti į skardą, juos galima įdėti į šaldytuvą. Sausainius  aptepti kiaušinio tryniu ir kepti 180°C karštumo orkaitėje 15 minučių.
Originalus receptas siūlė berti 100g cukraus, bet aš sumažinau kiekį per pusę ir nenusivyliau, nes saldumo tikrai užteko ir labiau išryškėjo citrinos bei čiobrelio skonis.

Įkvėpimas: Mes biscuits

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire