mardi 29 mars 2016

Kalakutienos “Pastrama”







Šį receptą radau ″Segebutės užrašuose” ir ″įsivaikinau ”, tiesiog įsimylėjau, nes pagaminti labai paprasta, greita, lengva  ir mėsytė gaunasi labai skani bei sultinga.


1-1,2 kg kalakutienos filė
2 litrai tyro vandens
3 v.š. jūros druskos (be jodo)

Aptepui:
2 v.š.  alyvuogių aliejaus
1 v.š. paprikos miltelių (arba/ir sutraiškytų kadagio uogų)
1 a.š.  šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 v.š. medaus
3 skiltelės česnako (sutarkuoti arba sutrinti į tyrę)


Į puodą įpilti 2 litrus vandens, vandenyje ištirpinti druską ir pamerkti  krūtinėlę. Palikti puodą su mirkstančia krūtinėle vėsioje vietoje 3-6 valandoms arba šadytuve 2 paras.  Aš krūtinėlę marinavau šaldytuve 2 paras.
Orkaitę įkaitinti iki 230-240°C. Dubenėlyje sumaišyti  aptepui skirtus ingredientus. Kalakutienos krūtinėlę ištraukti  iš vandens, lengvai nusausinti ir įtrinti iš visų pusių paruoštu aptepu. Dėti į karščiui atsparų kepimo indą arba sausą špižinę keptuvę ir kišti kepti į karštą orkaitę. Kepti 20 minučių, orkaitės nevarstyti. Po 20 minučių orkaitę išjungti ir palikti krūtinėlę orkaitėje pernakt.
Kitą rytą krūtinėlę supjaustyti riekėmis ir tiekti į stalą.
Galima pjaustyti ir į salotas, naudoti sumuštiniams, valgyti su mišrainėmis…

Šaltinis: Segebutės užrašai

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire