vendredi 18 mars 2016

Šiltos lęšių, kepto moliūgo, Feta sūrio ir sėklų salotos



 


















 4-6 porcijos

600g moliūgo
400g lęšių (galima iš skardinės jau išvirtų)
40g Feta sūrio
2 saujos įvairių sėklų
1 v.š. alyvuogių aliejaus (moliūgo kepimui)
1,5 v.š. alyvuogių aliejaus salotoms
1 a.š. Balzaminio acto
Druskos, juodųjų pipirų

Orkaitę įkaitinti iki 200°C. Moliūgą nulupti, supjaustyti 2cm dydžio kubeliais, suberti į kepimo skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir kepti orkaitėje 20-30 minučių  du kartus pamaišant.
Išvirti lęšius ir šiek tiek atvėsinti arba pašildyti jau gatavus iš skardinės. Feta sūrį supjaustyti kubeliais. Iš aliejaus,  Balzaminio acto, druskos ir pipirų sumaišyti padažą.
Lęšius dėti į dubenį, užbarstyti keptu moliūgu, Feta sūriu ir sėklomis, apšlakstyti padažu. Skanaus!



Įkvėpimas: Pascale Weeks

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire