mercredi 9 mars 2016

Pyragas-tarta “Saulė” su cukinija, raudonuoju Pesto ir šviežiu ožkos sūriu



 


























2 apvalūs sluoksniuotos tešlos lakštai
1 cukinija
100g šviežio ožkos sūrio
150g raudonojo Pesto padažo
1 kiaušinio trynys
Šlakelis alyvuogių aliejaus

Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Cukiniją supjaustyti mandolina  plonomis juostomis, pakepinti alyvuogių aliejuje kol suminkštės ir atvėsinti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, padėti pirmą tešlos lakštą ir jį aptepti raudonuoju Pesto padažu paliekant  1-2cm kraštelį, kurį aptepti vandeniu.  Ant Pesto padažo dėti keptas cukinijas, ant cukinijų – ožkos sūrį. Uždengti kitu tešlos lakštu ir gerai apspausti kraštelius. Dėti apverstą stiklinę į tešlos vidurį ir nuo stiklinės link krašto supjaustyti į keturias dalis (daryti spindulius). Kiekvieną iš  keturių dalių padalinti į tris dalis, o kiekvieną iš trijų dalių padalinti dar į dvi. Nuimti stiklinę, imti po vieną juostelę ir sukti ją 4-5 kartus, kol gausis graži spiralė. Aptepti kiaušinio tryniu ir kišti į orkaitę kepti 40 minučių (priklausomai nuo orkaitės).

Šaltinis: Tartes Soleil



Raudonasis Pesto padažas

10 saulėje džiovintų pomidorų, konservuotų alyvuogių aliejuje
2 skiltelės česnako
2 v.š. smulkiai tarkuoto Parmezano
10 šviežio baziliko lapelių
50-100g pinijų (nebūtina, bet man su jomis skaniau)
Truputėlis alyvuogių aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų

Viską sutrinti "blenderiu".
Puikus padažas makaronams, galima naudoti kepinimas ir pan.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire