vendredi 4 mars 2016

Kariu kvepiantis cikorijų ir virto kumpio kišas



 















Tik tiems, kurie mėgsta cikorijas ir jų kartumą. Su cukrumi, kumpiu ir kariu jos mažiau karčios, bet savo charakterį išlaiko.
Vaikai tikrai nevalgys, saviškiams kepiau picą :)

Tešlai:
200g miltų
125g sviesto kambario temperatūros sviesto
1 kaiušinis
Truputis šalto vandens

Įdarui:
450g cikorijų (7 mažos)
1 a.š. sviesto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 a.š. cukraus
200ml grietinėlės
2 kiaušiniai
½ a.š. kario
150g virto kumpio
Muskato, druskos

Persijoti miltus, miltų viduryje padaryti duobutę, sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir supilti išplaktą kiaušinį. Suminkyti tešlą. Jei tešla atrodo sausoka, įpilti šiek tiek vandens. Iš tešlos iškočioti blyną, į kišo formą įtiesti kepimo popierių ir patiesti tešlos blyną. Palikti ″pailsėti” šaldytuve 30 minučių.
Įkaitinti orkaitę iki 160 °C.
Išimti iš šaldytuvo kišo formą su tešla, ant tešlos patiesti kepimo popierių ir užberti kelias saujas perlinių kruopų ar pupelių. Kišti į orkaitę ir kepti 12-15 minučių. Išimti, nuimti kepimo popierių su kruopom, padidinti temperatūrą iki 180°C.
Kol tešla ″ilsisi” šaldytuve, cikorijas perpjauti per pusę, išpjauti kietesnę dalį ir supjaustyti 2cm počio juostelėm. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sviestą, suberti cikorijas ir pakepinti 5 minutes. Suberti cukrų, sumažinti ugnį ir dar pakepti 15 minučių pamaišant, kol cikorijos suminkštės. Supilti grietinėlę, suberti karį, paskaninti muskatu ir druska bei dar pakepti 5 minutes. Atvėsinti. Supilti išplaktus kiaušinius, suberti mažais kubeliais pjaustytą kumpį, išmaišyti ir supilti ant tešlos. Kepti dar 30 minučių.

Šaltinis: Pascale Weeks

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire