samedi 5 mars 2016

Takos su vištiena ir Adobo padažu



 











 


 



Šiandien mūsų virtuvėje vėl groja meksikietiška muzika ir kvepia Meksika.
Kadangi mano brolis savo kulinarinio blog'o (dar?) neturi, tai aš šį receptą drąsiai pasisavinsiu savo tinklaraščiui :) Gamina jis, bet aš viską stebiu ir užsirašau, lyg aš gaminčiau :)

1 kepta višta
1 žalioji citrina
Kuokštas kalendros
1 raudonas svogūnas
Grietinės
4 džiovinti Ancho čili pipirai
4 džiovinti Guajillo čili pipirai
2 a.š. šviežio imbiero
1,5 a.š. druskos
¼ a.š. juodųjų pipirų
¾ a.š. kumino
Tortilijų

Adobo padažąs. Nupjauti čili pipirams kotelius, pamirkyti pusvalandį, išimti sėklas ir sudėti į elektrinį trintuvą.  Ten pat suberti druską, pipirus, kuminą ir imbierą. Viską gerai sutrinti iki tirštos pastos.
Vištą įtrinti Adobo padažu ir pamarinuoti visą dieną, o geriausiai per naktį. Vištą iškepti orkaitėje, nuimti nuo kaulų ir susmulkinti kąsnio dydžio gabalėliais ir dar sumaišyti su likusiu Adobo padažu.
Ant keptuvės paskrudinti  tortilijas,  ant jų dėti vištieną, ant vištienos – smulkintą raudoną svogūną bei kalendrą, užspausti žaliosios citrinos, uždėti grietinės ir susukus skanauti. Labai skanu ir paprasta.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire