jeudi 10 mars 2016

Kranz pyragas



 

















 


















Kranz pyragas yra labai populiarus Rytų Europos žydų virtuvės kepinys. Jo pradininkas - lenkų mielinis pyraga ″Babka”, kepamas įvairioms šventėms. ″ Babka”, nes pyrago pynimas panašus į Babkos (bobutės) sijono klostes, nors pats suvokietintas pavadinimas ″Kranz″ kildinamas iš žydų kalbos ir reiškia karūną.



280g miltų
50g cukraus (aš naudojau rudąjį)
13g šviežių mielių
1 ekologiško apelsino žievelė
2 dideli kiaušiniai
50 ml vandens
 5g druskos
 80g sviesto

Šokoladinis įdaras :
100g juodojo šokolado
55g sviesto
40g cukraus
20g geros kakavos

Mieles ištrinti su cukrumi , užpilti šlakeliu šilto vandens, išmaišyti. Tada įmušti kiaušinius, suberti miltus, apelsino žievelę, druską ir minkštą sviestą. Išminkyti tešlą, įdėti į indą ir uždengus palikti pakilti (jei skubu, galima tešlą kildinti iki 30°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių). Kai tešla pakils, vėl išminkyti ir įdėti į šaldiklį 10-15 minučių, kad atvėstų (jei neskubu, galima tešlą palikti nakčiai šaldytuve).
Pasiruošti įdarą: vandens garų vonelėje ištirpinti šokoladą, į jį imaišyti sviestą ir maišyti, kol ištirps. Po to įmaišyti cukrų ir kakavą. (Galima į įdarą įmaišyti smulkintų lazdyno riešutų).
Išimti tešlą iš šaldiklio ir iškočioti stačiakampio formos lakštą (30x40cm). Jį aptepti šokoladiniu įdaru ir susukti į ruloną. Ruloną įdėti į šaldiklį dar 10 minučių. Praėjus 10 minučių, išimti ruloną iš šaldiklio ir perpjauti  išilgai. Iš dviejų dalių supinti pynę įdaru į viršų, dėti į pailgą kepimo formą (manoji 28cm ilgumo), išklotą kepimo popieriumi ir palikti pakilti 25-30 minučių.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C ir kepti pynę 25-30 minučių. 
Labai skanu.

Įkvėpimas: La Cuisine de Mercotte

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire