mercredi 9 mars 2016

Šokoladinis burokėlių pyragas


























300g burokėlių
80g juodojo šokolado
250g rapadura cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
200g miltų
30g geros kakavos (naudoju Van Houten)
200ml bekvapio aliejaus
50g sviesto
2 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos


Rapadura – tai rudasis nerafinuotas cukranendrių cukrus, gautas pašalinant sultis iš ekologiškų cukranendrių.
Visos kitos cukranendrių dalys išlieka, suteikdamos cukrui unikalų karamelinį skonį. Šis cukrus "apsigyveno" mūsų namuose.

Burokėlius iškepti arba nusipirkti jau išvirtus. Sutarkuoti smulkia burokine tarka, nenusunkti.
Kiaušinius išsukti su rapadura cukrumi (galima naudoti ir bet kokį kitą cukrų) ir vaniliniu cukrumi, į juos supilti aliejų. Šokoladą ištirpinti vandens garų vonelėje ir į jį įmaišyti sviestą. Šį mišinį supilti į kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, druska ir įmaišyti į kiaušinių mišinį. Ten pat įmaišyti ir smulkiai tarkuotus burokėlius. Kepimo formą (manoji 26cm skersmens) ištepti sviestu, supilti tešlą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Jei norisi daugiau šokolado, į tešlą galima įtrupinti juodojo šokolado gabalėlių.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire