vendredi 4 mars 2016

Kiaulienos kapotinė su kriaušėmis



 
















4 porcijos

4 kiaulienos kapotinės gabalai
2 v.š. medaus
1 a.š. paprikos
1 v.š. grūstų juodųjų ir rausvųjų pipirų
2 a.š. rozmarino (neturėjau, pakeičiau Provanso žolelių mišiniu)
2 v.š. alyvuogių aliejaus
4 kriaušės
1 v.š. balto vyno acto
1 v.š. rudojo cukraus

Įkaitinti orkaitę iki 200°C. Medų sumaišyti su paprika ir aptepti kiaulieną.  Rozmariną sumaišyti su pipirais ir iš abiejų pusių apibarstyti mėsą. Palikti pasimarinuoti šaldytuve visą dieną.
Kriaušes apibarstyti cukrumi, apšlakstyti actu, šlakeliu vandens.  Kiaulieną sudėti į kepimo indą ir kepti  maždaug 45 minutes (na, kol iškeps, priklausomai nuo orkaitės).  Likus  15-20 minučių iki kepimo pabaigos, prie mėsos sudėti kriaušes.

Įkvėpimas: Goutez! Voyagez...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire