lundi 7 mars 2016

Senovinė sriuba



 















Senovinė, nes prancūzai labai neseniai vėl iš naujo pamėgo kai kurias daržoves, kurias buvo pamiršę ir kurias vadina senovinėmis.

4 porcijos

500g moliūgo
3 mažos ropės
3 topinambai
1 pastarnokas
125g perlinių kruopų Spelta kviečių grūdų
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
Lauro lapas
Žiupsnelis čiobrelių
Žiupsnelis paprikos
150ml grietinėlės
Druskos, juodųjų pipirų

Moliūgą, pastarnoką ir topinambus nulupti ir supjaustyti 1,5cm dydžio kubeliais (recepte siūlo moliūgo nelupti, bet manojo žievė buvo beveik kaip vėžlio šarvas, tai aš nulupau), ropę nulupti ir supjaustyti  per pusę mažesniais kubeliais, nei kitas daržoves. Svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką irgi. Daržoves, lauro lapą ir nuplautas kruopas sudėti į puodą, užpilti vandeniu, kad vos apsemtų  ir pavirti 30 minučių, kol daržovės bei kruopos bus minkštos.  Į kitą puodą supilti grietinėlę, suberti česnaką, čiobrelius  ir pakaitinti, bet neužvirti. Nukelti nuo ugnies ir palikti 10 minučių uždengtą, kad grietinėlė pritrauktų česnako ir čiobrelio kvapo. Po to per sietelį  į sriubą supilti grietinėlę, pasūdyti, pagardinti pipirais, suberti papriką  ir skanauti, kol karšta.

Jei molūgas jaunas ir žievė plona, galima ir nelupti, tada geriau išlaikytų formą, mažiau suvirtų. Originalus receptas siūlo naudoti Spelta kviečių grūdus. Aš neturėjau, tad panaudojau perlines kruopas, bet kitą kartą būtinai išbandysiu su grūdais. Jei virti su grūdais, tai reikėtu grūdus iš pradžių pavirti gerą pusvalandį ir tik tada sudėti daržoves.

Įkvėpimas: Soupes pour tout le monde

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire