vendredi 18 mars 2016

Tagliatelles makaronai su keptomis cukinijomis ir anarkadžio riešutais



 
























Šįvakar mūsų virtuvėje kvepia Italija. Makaronai pavyko puikiai, tikrai kartosim, nors nesu makaronų mylėtoja.

4-6 porcijos
100g Parmezano sūrio (naudojau 50g, pilnai užteko)
3 jaunos nedideles cukinijos
3 česnako skiltelės
120g sūdytų anarkadžio riešutų
500g Tagliatelles makaronų
300ml migdolų pieno arba neriebios giretinėlės
2 v.š. Pesto padažo
2v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos,  juodųjų pipirų

Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Cukinijas supjaustyti juostomis išilgai, sudėti į kepimo skardą ant kepimo popieriaus, patepti alyvuogių aliejumi, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir kepti 20-30 minučių.
Iš smulkinto česnako, reišutų, migdolų pieno, druskos ir pipirų blenderiu suplakti padažą.
Iškeptas cukinijas aptepti pesto padažu ir susukti.
Makaronus išvirti, sumaišyti su padažu bei Parmezanu ir ant jų išdėlioti cukinijų suktinukus.
Galima dar įkišti į orkaitę 10 minučių ir pakepti grilio rėžimu.

Šaltinis: Mes gratinés trop beaux!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire