dimanche 14 février 2016

Apelsininis keksas



 
2 ekologiški apelsinai
200g miltų
3 kiaušiniai
160g sviesto
120g cukraus pudros
1 a.š. kepimo miltelių

Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Ištirpinti sviestą, atvėsinti. Apelsinus nuplauti, nutarkuoti žievelę, išspausti sultis. Dubenyje išplakti kiaušinius su cukraus pudra (3 v.š. cukraus pudros pasilikti), supilti atvėsintą sviestą, apelsinų sultis (2 v.š. sulčių pasilikti), žieveles, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai sumaišyti.  Tešlą supilti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti 25-30 minučių.  Iškeptą keksą atvėsinti. Likusias apelsino sultis ir cukraus pudrą kartu suplakti ir aplieti keksą.


Purus, drėgnas, aromatingas keksas. Neliko per pusdienį.


Šaltinis: Avantages

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire