mardi 2 février 2016

Lazdyno riešutų pyragas




 
6 porcijos

100g smulkiai maltų lazdyno riešutų
4 kiaušiniai
80g juodojo šokolado
80g cukraus
Pusė puodelio kavos
Truputis sviesto kepimo formai ištepti

Jei nėra jau sumaltų riešutų, galima susimalti patiems, aš perku jau paruoštus. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, baltymus išplakti iki standžių putų, o trynius išsukti su cukrumi.  Į trynių ir cukraus mišinį supilti išlydytą  šokoladą, kavą, riešutus ir išmaišyti. Galiausiai iš lėto įmaišyti kiaušinių baltymus.
Orkaitę įkatinti iki 150°C. Kepimo formą ištepti sviestu, supilti tešlą ir kepti 30 minučių.
Galima į tešlą įmaišyti šokolado gabalėlių, skaldytų riešutų, apelsino cukatų ar kitų mėgiamų skanumynų.
Man patinka su apelsino cukatomis, bet šįkart kepiau be nieko.
Gavosi labai skanus, lengvas, orinis ir ne per saldus pyragas.

Šaltinis:  Avantages

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire