samedi 13 février 2016

Žiedinių kopūstų kruopyčių salotos



  
4 porcijos

1 mažas žiedinis kopūstas
Sauja laiškinių česnakų
200g pabrandinto sūrio ʺMimoletteʺ ar kito kietesnio (nebūtina)
Vienos arba pusės citrinos sultys
5 v.š alyvuogių aliejaus
Druska, juodieji pipirai

Nuskabyti  kopūsto žiedynus ir susmulkinti virtuviniu kombainu iki smulkių kruopų (kaip manų kruopos).  Laiškinius česnakus smulkiai supjaustyti. Žiedinį kopūstą sumaišyti su laiškiniais česnakais, aliejumi ir citrinos sultimis, paskaninti druska  bei pipirais ir atšaldyti 1 valandą šaldytuve.  Papuošti tarkuotu sūriu.
Tikrasis receptas siūlo dėti saują razinų, bet man skaniau be jų. Kadangi virtuvinio kombaino neturiu, tai kopūstą pavyko susmulkinti  ir paprastu mikseriu. O pabrandinto "Mimolette" neturėjau, tai papjausčiau jauno "Mimolette". Tai salotos, kurias kartosiu ne vieną kartą. Gaivios, stebinančios, paprastos, sveikos ir labai skanios!

Šaltinis: Pascale Weeks

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire