dimanche 14 février 2016

Kinkanų uogienė



 

Jei ne draugė, padovanojusi vazoną su kinkanu, nebūčiau prisiruošusi virti uogienę ir nebūčiau paragavus tokio skanumyno. Medis vaisių privedė, šviežius nelabai valgom, išmest gaila, teko virti uogienę. Kinkanus galima valgyti ir šviežius, bet reikėtų valgyti neluptus, nes žievelė yra plona ir saldi, o pats vaisius rūgštus, tad gaunamas geresnis skonio kontrastas. Kadangi pas mus šviežių kinkanų mėgėjų neatsirado, teko virti uogienę, kuri puikiai tinka pusryčių stalui.

500g kinkanų
400g cukraus
50ml medaus
Pusės ekologiškos žaliosios citrinos sulčių
1 ekologiškos žaliosios citrinos nutarkuotos žievelės
250ml vandens

Kinkanus perpjauti į keturias dalis ir išimti sėklytes. Supjaustytus vaisius sudėti į dubenį ir užpilti cukrumi bei medumi, palikti uždengus 4-5 valandoms (galima ir per naktį). Po to perpilti viską i puodą, supilti žaliosios citrinos sultis, žievelę, vandenį ir užvirti. Sutrinti elektriniu trintuvu ir dar pavirti 20 minučių. Supilstyti į stiklainiukus ir užsukti kol dar karšta.

Šaltinis: Avantages

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire