vendredi 19 février 2016

Sausainiai su avižiniais dribsniais ir Emmental sūriu



 





















200g miltų
100g avižinių dribsnių
100g sviesto
½ a.š. kepimo miltelių
50g tarkuoto Emmental sūrio (galima naudoti kitą mėgiamą sūrį)
Žiupsnelis druskos
30ml pieno
1 kiaušinio trynys

Dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską. Po to įdėti minkštą sviestą ir gerai sumaišyti. Supilti pieną, suberti sūrį ir suminkyti tešlą.
Iš tešlos iškočioti  1cm pločio lakštą ir su mėgiama sausainiu formele daryti sausainius. Sausainius  aptepti kiaušinio tryniu ir kepti 180°C karštumo orkaitėje 15 minučių.
Pavargau kočiodama tešlą, nes labai trupėjo, galiausiai sausainius sulipdžiau rankomis. Kitąkart įmušiu kaiušinį arba įpilsiu daugiau pieno, kad būtų lengviau dirbti su tešla.
Sausainiai gavosi labai skanūs. Puikiai tiktų aperityvui arba prie alaus žiūrint krepšinį.

Šaltinis: Mes biscuits



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire