jeudi 25 février 2016

Pievagrybių salotos su kiaušininiu pagardu



 
















500g nuvalytų baltų pievagrybių
1 kietai virtas kiaušinis
Žiupsnelis druskos
Pusės citrinos sulčių
Keli griežinėliai vytinto Parmos ar Serano kumpio

Kiaušininiam pagardui:
4 kietai virti kiaušiniai
150ml vynuogių kauliukų aliejaus
3 česnako skiltelės
1 geltona paprika
80g tuščialaiškių česnakų
30ml balto balzaminio acto
1 a.š. ekologiškos citrinos nutarkuotos žievelės
4 v.š. kapotų žalumynų (petražolių, čiobrelių, rozmarinų, melisų)
Druskos, juodųjų pipirų

Pagaminti pagardą. Atskirai kubeliais supjaustyti kiaušinio baltymus ir trynius. Česnaką smulkiai sukapoti, papriką supjaustyti smulkiais kubeliais, tuščialaiškius česnakus supjaustyti žiedeliais.  Išmaišyti aliejų su kiaušinio tryniu, įmaišyti likusius pagardui skirtus produktus. Kumpį paskrudinti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol jis taps traškus. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais, šiek tiek apšlakstyti citrinos sultimis ir išmaišyti su kiaušininiu pagardu bei išdėlioti lėkštėse. Ant salotų uždėti į 4 dalis perpjauto kiaušinio gabalėlius ir papuošti  kumpiu.

P.S. Pagalvojau, kad puikiai tiks povelykinėms salotoms, kai lieka kiaušinių :)

Įkvėpmas: Šaltieji patiekalai

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire